aktuális‎ > ‎

Top 5 pénzügyi tipp 2015-re! A pénz itt van körülöttünk, csak fel kell venni!

Gábor Kurucz, 2015. febr. 19. 23:04   [ frissítve: 2015. febr. 23. 13:38, felhasználó: KOVÁCS Zsuzsanna ]
Itt az újév, és ilyenkor szinte mindenki megfogad valamit. Az esetek túlnyomó többségében azonban ezek előbb vagy utóbb a feledés homályába vesznek. Ezért most nem is a fogadalmakhoz nyújtunk segítséget, hanem inkább pénzügyi tippeket adunk erre az évre. Íme, a TOP 5 tipp a 2015-ös esztendőre.
1. Készíts saját bevétel-kiadás (cash flow) táblázatot!

Biztos szembesültél már olyannal, hogy megkerestél X ezer forintot, és a hónap végén mégsem tudtad, mire költötted el a pénzedet. Van egy hatékony módszer, ami segít megtalálni az eltűntnek hitt forintokat. A módszer a következő:

Minden egyes költésed alkalmával tedd el a blokkot, és este - vagy amikor hazaérsz -, gyűjtsd össze egy biztos helyre. (Ideális hely lehet a hűtőre kiakasztani, hiszen itt mindig szem előtt van). Hetente érdemes ezeket összesíteni, de a hónap végén mindenképp. Meg fogod látni, hogy napi szinten legalább 3-500 forintot is meg tudsz spórolni, egy kicsit tudatosabb vásárlói magatartással. A napi 3-500 forint pedig havi szinten már 10-15 ezer forintot jelent, éves szinten 120-180 ezer forintot, ami a magyar átlagkeresetnek felel meg (KSH: 153.500 forint).

Mióta mi is használjuk ezt a technikát, hetente több mint 6-8 ezer forinttal több marad a zsebünkben!


Comments