D&O VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐK BIZTOSÍTÁSA

 vezető tisztségviselők, ügyvezetők, cégvezetők felelősségbiztosítása (D&O biztosítás) az okozott károk megtérítésén túl is nyújt védelmet. Segít védekezni a céget érintő megalapozatlan, valótlan állításokkal szemben, a jó hírnév sérelmének kockázatát is fedezi azzal, hogy megtéríti a szükséges PR költségeket. A Directors & Officiers biztosítás megvédi az ügyvezetőt, vagy az igazgatósági tagokat a névre szóló büntetés anyagi terhe alól is. A vezetői felelősségbiztosítás az örökösöket is védi az ügyvezető halála után esetlegesen megörökölt kártérítési kötelezettség alól.

Itt kérhet vezetői felelősségbiztosításra ajánlatot, ha Ön Kft.-ben, Zrt.-ben ügyvezető, vagy igazgatósági, felügyelőbizottsági tag. Kérjük, hogy minden beviteli mezőt pontosan töltsön ki!


Menedzsment, kulcsemberek keresztbiztosítása

A cégtulajdonosi keresztbiztosítás esetén a biztosítási szerződés célja az, hogy a cégtulajdonosok egyikének halála esetén, egy lehetséges megoldásként, segítse a cég fennmaradását és működésének mihamarabbi zavartalan folytatását.

A biztosítás jellemzői:

A gazdasági társaságokról szóló törvény bizonyos feltételekkel lehetővé teszi, hogy a vállalkozás egyik tulajdonosának halála esetén, az örökösödési eljárás lezárásáig a társ üzletrészének örököse tagként beléphet a cégbe. Mindaddig azonban, amíg az örökösödési eljárás tart, nem lehet a cégnél tulajdonosi döntéseket hozni, s emiatt jelentős károk érhetik a vállalkozást, amelyben akár komoly likviditási problémák is felmerülhetnek emiatt. Az örökösök kifizetése jelentős összeg lehet, az üzletrész értékének megfelelően ez akár több tízmillió forintot jelenthet.

A csoportos biztosításban lehetőség van a vállalkozás tulajdonrészének biztosítására is. A magasabb védelmi szintű kockázati életbiztosítás az egyik tulajdonos elvesztése esetén is segíti a vállalkozás fennmaradását és zavartalan működését, anélkül, hogy azt a tulajdonrész körüli örökösödési folyamat veszélybe sodorná.
A tulajdonostárs halála esetén, a kifizetett biztosítási összeg segítségével, a kedvezményezett megvásárolhatja a társa örökösétől annak tulajdonrészét, így egy közös megegyezéssel előre meghatározott módon rendezheti a vállalkozás fennmaradását és további működését


D&O VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐK BIZTOSÍTÁSA